Over mij

Ik ben Jos Haanstra, 30 jaar en gek op computers en internet. Ik werk bij een internetbureau dat websites ontwikkelt en reclame maakt. Ook in mijn vrije tijd ben ik eigenlijk niet bij de computer weg te slaan. Ik ben nogal verslaafd aan social media en blijf op deze manier met zowel vrienden en familie als collega’s in contact. Verder ben ik lid van verschillende online communities en help ik bij het verzamelen, rubriceren en publiceren van informatie (bijvoorbeeld op Wikipedia) over een breed spectrum aan onderwerpen. Leuk vind ik dat tegenwoordig over vrijwel elk thema online informatie te vinden is: van de A van alopecia tot de Z van zink.

Altijd online

Dankzij internet, apps en sociale netwerken zijn veel tijdrovende karweitjes simpel geworden en is communicatie stukken eenvoudiger. Zo kan ik gemakkelijker contact houden met al mijn vrienden en bekenden, ook met de personen die niet om de hoek wonen. Onderling wisselen we bijna op dagelijkse basis veel persoonlijke informatie uit, zodat we echt het gevoel hebben aan elkaars leven deel te nemen. Iets wat zonder het internet erg lastig zou zijn. Ook scheelt het me veel tijd bij het winkelen: waar ik eerst op zaterdag de overvolle stad voor in moest om kleding, boeken, muziek of films te kopen, kan ik nu vanuit m’n luie stoel op elk gewenst moment online shoppen. En ik ga hier vrij ver in: ook bioscoopkaartjes en vliegtickets reserveer ik tegenwoordig online. De toename van de vele handige sites en apps kan ik dan ook alleen maar toejuichen.

Spreken is zilver, zwijgen is goud?

Het online delen en uitwisselen van informatie heeft voor mij nog een ander groot voordeel: ik kan mijn onzekerheden en zorgen ook makkelijker kwijt. Ik vind het namelijk moeilijk om face-to-face over bepaalde dingen te praten, maar heb gemerkt dat ik me al schrijvende – bijvoorbeeld in fora en via sociale netwerken – wél goed kan uiten. Het beste voorbeeld hiervan betreft het onderwerp “haaruitval”, dat me al een tijd bezig houdt. Ik heb al redelijk lang last van haaruitval en dit maakt me vaak onzeker. Tijdens het stappen heb ik soms het gevoel dat mijn vrienden er met de leukste vrouwen vandoor gaan, omdat zij een volle bos haar hebben en daardoor zelfverzekerder overkomen. Misschien zit het tussen mijn oren, maar ik vind het in elk geval fijn om er met lotgenoten over te kunnen kletsen. Online welteverstaan.

Ontvangen is mooi, maar delen is nog beter

Ik heb er lang over gedaan om te accepteren dat ik nooit tot de groep mannen zal behoren met een prachtige dikke bos haar. Dit heb ik nooit gehad, en zal ik (zonder kunstmatige ingrepen) ook nooit kunnen bereiken. Toch heb ik de afgelopen jaren veel geleerd tijdens mijn zoektocht naar het geheim van vol haar. Ik heb veel gelezen over de oorzaken van haaruitval, over de verschillende vormen en over de juiste haarverzorging zodat ik mijn haar zo goed mogelijk kan beschermen tegen verder haarverlies en stabilisatie van de haaruitval kon bereiken. Ook weet ik nu dat er voor sommige mensen wel degelijk effectieve oplossingen bestaan tegen haaruitval, afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Omdat ik het zonde vind om al deze inzichten en informatie voor mezelf te houden, heb ik besloten een website aan het onderwerp haaruitval te wijden. Op deze manier hoop ik een steentje bij te dragen en anderen te helpen. Zelf heb ik ontzettend veel gehad aan de persoonlijke ervaringen van anderen. Mocht jij hier nou nog iets waardevols aan toe te voegen hebben of met een vraag zitten, contacteer mij dan via de button rechts op de pagina. De meest interessante bijdragen zal ik in mijn gastenboek plaatsen. Let op dat je je e-mailadres correct invoert. De laatste tijd krijg ik namelijk vaak e-mails terug omdat het adres niet blijkt te kloppen.

Terug naar de startpagina