Aanbevelingen

Het is lastig om op afstand een goed advies te geven aan mensen met haaruitval. Er bestaan namelijk verschillende vormen van haarverlies. Zowel de oorzaken als behandelingsmogelijkheden verschillen van persoon tot persoon, net als eventuele bijwerkingen.

Wanneer u doorgaans niet gevoelig bent voor bijwerkingen van medicijnen (zoals een gevoelige maag) en hoge prijzen u niet direct afschrikken, kan ik u een middel met de werkzame stof minoxidil (bijvoorbeeld het product Regaine) of finasteride (bijvoorbeeld Propecia) aanbevelen. Eerstgenoemde product is in de vorm van een tinctuur of zalf en het andere in tabletvorm te gebruiken. Het is een kwestie van smaak wat u beter bevalt.

Bij mij waren de bijwerkingen van beide middelen vrij heftig. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goed alternatief. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij een product op basis van aminozuren. In Nederland zijn inmiddels verschillende aanbieders van aminozurenproducten.

Aan te bevelen merken zijn bijv. “Juvel-5 haar direct” (www.juvel-5.nl), “euramin VITAL HAIR“ (www.euramin.nl) of “Amino-7 combi I” (www.amino-7.nl).

Bij shampoos ben ik niet heel erg merkvast en kieskeurig, zolang ze maar mild en PH-huidneutraal zijn. Zoals ik al bij verzorgingstips beschreef, is de rol van shampoo in de strijd tegen haaruitval namelijk niet heel groot.

PS: Mij wordt in het gastenboek vaker gevraagd welk product ik genomen heb en wat mij geholpen heeft. Ik persoonlijk heb goede ervaringen met euramin VITAL HAIR gemaakt. Het schijnt zelfs dat er een kortingscode bestaat waarmee men het voor 10% goedkoper krijgt. Dit schrijft de user Sunshine in mijn gastenboek. De code hiervoor is STGR-8BDH-ZN6I-6ZG6. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar niet geschoten is altijd mis, dus uitproberen kan men het.

Wanneer u andere vragen aan mij heeft, kunt u mij natuurlijk schrijven. Ik zal dan mijn best doen om een zo goed mogelijk antwoord te formuleren. Let er trouwens op dat u uw e-mailadres correct invult in het gastenboek. De laatste tijd krijg ik veel mails terug omdat het adres onjuist bleek te zijn.

Lees meer