Geen haren meer in mijn kam: een droom!

Dokter help wat moet ik doen?

Na het onbevredigende bezoek aan mijn huisarts, ben ik naar verschillende specialisten gegaan. Helaas stelden ze allemaal dezelfde diagnose: erfelijke haaruitval. Ze schreven me allerlei middelen en medicijnen voor, waaronder een product met de naam Propecia. Omdat ik wanhopig was en me overal aan vastklampte, kocht ik dit middel. De belachelijk hoge prijs, het feit dat ik levenslang vast zou zitten aan deze tabletten en bovendien met fikse bijwerkingen moest rekenen, lieten me in eerste instantie koud. Als ik maar niet kaal zou worden! Achteraf gezien vind ik mezelf behoorlijk naïef. Ik had veel beter moeten bestuderen wat de gevolgen van het gebruik van een dergelijk middel zijn, want dan had ik dit niet aan den lijve hoeven ondervinden! Ik kreeg namelijk te maken met zware potentieproblemen, iets wat ik natuurlijk absoluut niet kon gebruiken. Eén ‘oude-mannen-kwaal’ was al erg genoeg! Ook had ik ontzettend last van mijn ogen. Het voelde alsof er constant zand in zat. Toch hield ik stug vol, want ik moest en zou van mijn haarverlies worden verlost. Toen ik na een jaar nog altijd geen enkel positief effect kon vaststellen, was ik er zat van. De ernstige bijwerkingen in combinatie met het ontbreken van enig succes op haargebied, deden mij besluiten om te stoppen met de Propecia.

Eindelijk een doorbraak!

Gelukkig keerde het tij zich toen ik iets meer dan een jaar geleden een arts ontmoette die mij attent maakte op de werking van aminozuren. Hij vertelde over de invloed van aminozuren op de belangrijkste stofwisselingsprocessen in het lichaam, waaronder de haargroei. Zijn verhaal klonk aannemelijk en bovendien sprak het me aan dat het dit keer eens niet over chemische middelen ging, maar over iets natuurlijks. Ik besloot me te verdiepen in de wereld van de aminozuren, maar kwam erachter dat het in Nederland vooral wordt ingezet in de fitnesswereld door krachtsporters. In Amerika en Azië daarentegen bleek het heel gebruikelijk om aminozuren te gebruiken in de vorm van voedingssupplementen. Uiteindelijk vond ik ook in Nederland een product met aminozuren.

Sinds een maand of 15 gebruik ik een supplement dat speciaal ontwikkeld is tegen haaruitval. Het bevat een combinatie uit natuurlijke aminozuren en ondersteunende vitaminen en mineralen en is in capsulevorm in te nemen. De resultaten zijn verbluffend! Al na drie maanden merkte ik een duidelijke verbetering. En na een jaar vond ik nauwelijks nog haren terug in mijn kam en in het doucheputje. Ik kon het bijna niet geloven! Ik begon me af te vragen hoe de situatie zou zijn geweest als ik eerder met dit supplement was begonnen. Ik had er heel wat haren mee kunnen redden…

Volgens mijn arts is mijn lichaam nu optimaal in balans. Het wordt voorzien van de juiste hoeveelheden aan aminozuren en andere microvoedingsstoffen die voor de haarfollikels van essentieel belang zijn. Bijwerkingen heb ik niet kunnen ontdekken. O ja, toch wel: eentje in positieve zin! Ik slaap tegenwoordig veel beter! Sinds ik aminozuren gebruik ben ik veel energieker doordat ik veel dieper kan slapen. In eerste instantie heb ik het aminozurensupplement als kuur van zes maanden gedaan. Maar omdat het zo goed voor me werkt, gebruik ik het ook nu nog steeds, maar dan in lagere dosering.

Weelderig haar

Een volle bos haar is voor mij verleden tijd. Het is niet realistisch om te verwachten dat de toestand van mijn haar ooit weer zo zal zijn als voordat ik twintig was. Maar ik ben allang blij dat ik de vreselijkste periode uit mijn leven – een die gekenmerkt werd door intensieve haaruitval – toch positief heb kunnen afsluiten. Dankzij de aminozuren heb ik nog net op tijd kunnen voorkomen dat ik echt kaal zou worden en ik heb mijn haaruitval gestopt. Met mijn huidige kapsel (‘kort maar krachtig’) kan ik prima leven en ik hoef m’n haar niet langer onder petjes of mutsen te verstoppen.

Het is eigenlijk jammer dat ik niet eerder kon beginnen met de juiste maatregelen. Door al die mooie beloften vanuit de cosmetische en farmaceutische industrie heb ik veel tijd verknoeid aan het uitproberen van niet-werkende middelen met veel nare bijwerkingen. Middelen die hoogstens tijdelijk effectief zijn, maar niet meer werken zodra je de inname ervan staakt. Wees dus gewaarschuwd…

Lees meer